A jak to všechno bylo a co dobrého na zub z toho vzniklo, to si můžete prohlédnout v přiloženém videu a níže pak máte k dispozici i celý recept a postup přípravy kuřete na paprice a vývaru.
Tak dobrou chuť a příjemnou zábavu :-)
Suroviny:
- Kuře
- Kořenová zelenina
- Cibule
- Máslo
- Sladká paprika
- Sůl, pepř
- Špek
- Smetana
- Limetka
Postup:
Nejprve si vykostíme kuře.
Odřezaná křídla, stehna a prsa si schováme na později na omáčku.
Zaměříme se na přípravu vývaru a nakrájíme kořenovou zeleninu, na velké kousky.
Cibuli rozkrojíme, ale neloupeme. Vše s máslem osmahneme, přidáme kosti z kuřete, zalejeme vodou a necháme vařit.
Přejdeme k přípravě omáčky.
Rozpálíme pánev a na másle osmahneme kousky masa. Maso dáme stranou a na pánvi po něm osmahneme cibulku se špekem.
Poté vrátíme maso do pánve a zasypeme paprikou. Směs osolíme a pořádně promícháme, poté zalijeme trochou vody z vývaru.
Přikrejeme pokličkou a vložíme do trouby na 160 stupňů na dodělání cca 30 minut.
Mezi tím, co se nám v troubě dělá omáčka a na plotně se pomalu táhne vývar na mírný plamen, uvaříme si rýži.
Vývar je nejlepší vařit 1-2 hodiny. Poté ho přecedíme, zeleninu nakrájíme na menší kousky, obereme maso, dochutíme.
Jakmile je omáčka v troubě hotová, zahustíme smetanou, dochutíme trochou limetky a můžeme podávat.